Padel mei 2024

Status aanleg padelbanen

De padelcommissie heeft de afgelopen periode weer een aantal stappen voorwaarts gemaakt t.a.v. de padelbanen. In verband met de ‘slappe ondergrond’ heeft een sondering plaatsgevonden om lengte en aantal heipalen vast te stellen. We wachten nu op de constructieve berekeningen en een advies/offerte voor het heiwerk en de betonvloer, waarop de padelbanen zullen worden aangelegd, inclusief een tussenvloer om de afwatering adequaat te laten verlopen. Het advies/offerte wordt één dezer weken verwacht.

Parallel zijn definitieve offertes aangevraagd van leveranciers van padelbanen, zowel in Nederland als het buitenland, teneinde te bepalen hoe we tegen de financieel meeste gunstige voorwaarden padelbanen kunnen aanleggen, die voldoen aan de keuringseisen van de KNLTB. We willen natuurlijk padelbanen waarop ook competitie en open toernooien kunnen worden gespeeld. Ook hier verwachten we op korte termijn definitieve beslissingen te kunnen nemen.

Grote voordeel van de gedegen voorbereiding is dat we kunnen concluderen dat er significante financiële voordelen zijn te realiseren ten opzichte van eerdere berekeningen, met behoud van alle kwaliteitsgaranties. Het betekent wel dat de eerder uitgesproken verwachting, dat aanleg van de banen mogelijk vóór de zomervakantie 2024 zou kunnen worden gerealiseerd, niet haalbaar blijkt te zijn. De aarzelende houding van de overheid met betrekking tot de, voor deze investering belangrijke, BOSA-subsidie (Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties) zorgt ook voor enige vertraging.

We gaan nu uit van aanleg na de zomer, waardoor de banen in het 4e kwartaal 2024 speelklaar zullen zijn.

Nog even geduld dus met z’n allen, maar dan hebben we ook drie mooie, hoogwaardige padelbanen, die voldoen aan alle eisen om ook KNLTB-competitie en KNLTB open toernooien te kunnen organiseren.

Voor nadere vragen kun je terecht bij de padelcommissie, die sinds kort is uitgebreid met Paul van der Salm en verder bestaat uit Aad van der Werf, Koen Wichertjes, John Schouten, Taco Beijersbergen en Jac de Geus.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 172 588 700

Tennispark TeHaDo

Heerenlaan 5, 2391 DS HAZERSWOUDE-DORP
CORRESPONDENTIE: POSTBUS 16, 2390 AA HAZERSWOUDE-DORP E-mail ledenadministratie: [email protected]; financiële zaken: [email protected]

KVK-nummer

40445077