Informatie Jeugdcompetitie

KIA TENNISKIDS COMPETITIE

Voor de jongste kinderen is er de Kia Tenniskids competitie. Deze competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie en is voor kinderen tot en met 12 jaar. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. In totaal doen ongeveer 25.000 kinderen mee aan de leukste competitie van het jaar!

Speeldata

De speeldata van 2021 kun je hier bekijken.

Leeftijdsdispensatie

In de Kia Tenniskids competitie mogen altijd meerdere kinderen worden opgesteld die één jaar te jong en/of te oud zijn. Hiervoor hoeft dus geen dispensatie aangevraagd te worden. Voor talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog, kan de leraar leeftijdsdispensatie aanvragen. Leeftijdsdispensatie is het gehele jaar geldig. Het webformulier om de dispensatie aan te vragen komt begin januari 2021 online te staan.

JUNIOREN COMPETITIE

Ongeveer 16.500 jeugdspelers doen ieder jaar mee aan de KNLTB Junioren competitie. Tijdens deze competitie, voor jeugdspelers van 11 tot en met 17 jaar oud, gaan de jeugdteams van jouw vereniging de strijd aan met teams van andere verenigingen.

Speeldata 2021

De speeldata van 2021 kun je hier bekijken.

Leeftijden

Vanaf 2021 mogen in de Junioren competitie altijd meerdere spelers worden opgesteld die één jaar te jong en/of te oud zijn. Hiervoor hoeft dus geen dispensatie aangevraagd te worden. Voor talentvolle spelers of voor spelers die nog niet toe zijn aan een stap omhoog, kan de leraar leeftijdsdispensatie aanvragen. Leeftijdsdispensatie is het gehele jaar geldig. Het webformulier om de dispensatie aan te vragen, komt begin januari online te staan.

Hoe ziet de Junioren competitie eruit?

De Junioren competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. Net zoals bij de senioren wordt er in de Junioren competitie op een hele baan en met gewone tennisballen gespeeld.

Er is de mogelijkheid om op zaterdag of zondag (en in sommige regio’s op vrijdag) competitie te spelen en er kunnen enkelpartijen, dubbelpartijen en mixpartijen worden gespeeld. Welke competitie, soorten partijen en hoeveel partijen een jeugdspeler speelt hangt af van op welke dag en op welk niveau het team competitie speelt. De VCL bekijkt vaak samen met de tennisleraar welke competitie het meest geschikt is voor een team.

Wil jij je inschrijven voor Tenniskids of junioren competitie? Dat kan via onderstaand inschrijfformulier! Mail of geef deze aan Margreet: [email protected]

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 172 588 700

Address

Heerenlaan 5
2391 DS HAZERSWOUDE DORP - Correspondentie: Postbus 16, 2390 AA Hazerswoude-Dorp