Informatie Bardiensten

(Bar)diensten Inschrijven  

Tehado is een vereniging en werkt daarom met vrijwilligers in commissies en achter de bar. Zo kunnen de prijzen van consumpties relatief laag blijven. Door jouw inzet kunnen mensen na het sporten gezellig met elkaar genieten van een drankje en een hapje. Hartstikke goed! Gedurende het tenniszomerseizoen is de kantine bijna elke avond geopend. Dit is mogelijk doordat alle senior leden jaarlijks verplicht zijn tot het verrichten van diensten met opgeteld een totaal van 12 punten. Leden van 65 t/m 69 jaar gaan voor 8 punten en vanaf 70 jaar is er geen verplichting meer. Commissieleden zijn vrijgesteld, maar mogen ook altijd inschrijven. We hebben bar-, park-, schoonmaak- en incidentele diensten.

Puntensysteem 

We hebben een puntensysteem ingevoerd. Om alle diensten te kunnen bemensen is het de bedoeling dat je 12 punten verzameld. We hebben diensten die 4 of 6 of 8 punten opleveren. Standaard is een dienst 4 punten; 6 punten op, de drukkere,  donderdag- en op de (verkorte)late dienst van vrijdagavond tijdens competities; 8 punten op de laatste dienst van zaterdagmiddag tijdens de competities. Uitdrukkelijk is het niet de bedoeling dat je én competitie speelt én jezelf tegelijkertijd inschrijft voor een bardienst.   Op de minder drukke avonden is er één bardienst ingepland.  Het is prettig dat de laatste leden die op het park aanwezig zijn samen met de barvrijwilliger afsluiten. Ben jij een van de laatste tennissers, stem dit even met de bardienst af. Wil je liever niet alleen een bardienst draaien? Er zijn ook andere diensten (zie rooster) die je samen kunt draaien of vraag een tennismaatje of hij/zij jou vergezelt. 

Inschrijven bardiensten

 In de KNLTB ClubApp: > Club > Diensten kun je eenvoudig diensten inplannen op tijden die jou goed uitkomen. Als nieuw lid hoeft je het eerste jaar geen bardiensten te draaien, maar mag wel én een goede manier om Tehado(leden) te leren kennen. De bardiensten kunnen ook online ingevuld worden via de websites van www.tehado.nl > MijnClub en via mijn.knltb.club . Log in en kies tabblad Diensten. Je kan ook kiezen voor de 'wachtwoordvergetenfunctie', als je die niet meer weet. Na 31 maart gaat de barcommissie de overgebleven diensten zelf invullen met leden die nog niet aan hun punten voldoen. Als je redenen hebt om geen diensten in te vullen, wil je dan een email voor akkoord sturen naar onze voorzitter Jac de Geus [email protected]

Belangrijk voor het inschrijven: Kies direct minimaal zoveel diensten uit dat je aan je je 12 punten komt. Meer mag uiteraard ook! Eenmaal na bevestiging van de door jou gekozen dienst, kun je deze dienst niet meer wijzigen. Tenzij je diensten van in totaal meer dan 12 punten invult, dan kan je weer wijzigen.

Belangrijk na het inschrijven: Als je bardienst is ingepland, dan ontvang je een bevestiging. Je ontvangt 2 weken, 1 week en 1 dag voorafgaand aan je (bar)dienst een herinnering per e-mail. In de laatste twee e-mails staat ook het sleuteladres vermeld. Deze herinneringen zijn een extra service. Indien je onverhoopt niet kunt op de door jouw gekozen dag c.q. tijdstip dan dien je zelf voor vervanging of ruilen van dienst te zorgen.  De barcommissie kan dit niet voor je doen. 

Openingstijden en afsluiten

De kantine is normaliter geopend op maandag tot en met vrijdag van 19.30 tot 23.00 uur en daarnaast rondom de vele activiteiten die georganiseerd worden.

IVA-Certificaat 'Instructie Verantwoord Alcohol Schenken'

 Voordat je bardienst mag draaien, heb je als lid een IVA-certificaat nodig. We begrijpen dat niet iedereen hierop zit te wachten, maar het valt echt reuze mee!  Op de website http://www.nocnsf.nl/iva is informatie te vinden en kan de test gemaakt worden.

Het invullen is op zich geen grote klus, maar het advies is om eerst even de tekst en filmpjes te bekijken om vervolgens de test te doen. De instructie is een heel eenvoudige multiplechoicetest, waarbij foute antwoorden direct kunnen worden hersteld. Het kost je hooguit 10 minuten. Aan het eind krijg je een certificaat. De bedoeling is dat je dit certificaat ook doorstuurt naar onze barcommissie (in de test is dat het email-adres van de barverantwoordelijke). Je kunt hiervoor het email adres [email protected] en de naam: Carla de Ruiter invullen.  De barcommissie krijgt dan een afschrift en zorgt dat deze in een map bij de bar opgeborgen wordt en beschikbaar is wanneer er controle van een BOA komt. Veel succes bij het maken van de test en mochten er vragen zijn, aarzel niet contact op te nemen. 

Tot slot

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties stuur een mail naar onze commissie: [email protected]

Bardienstregelement en (bar)dienstenplanner.docx

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 172 588 700

Tennispark TeHaDo

Heerenlaan 5, 2391 DS HAZERSWOUDE-DORP
CORRESPONDENTIE: POSTBUS 16, 2390 AA HAZERSWOUDE-DORP E-mail ledenadministratie en financiële zaken : [email protected]

KVK-nummer

40445077