iva-certificaat

IVA-certificaat behalen

Hallo Tehado-lid

Achter de bar staan is leuk, maar brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Vooral het (teveel) gebruik van alcohol is iets waar je mee in aanraking kunt komen. De drank- en horecawet schrijft bepaalde regels voor en eist dat er altijd iemand achter de bar staat die de test “Instructie Verantwoord Alcohol schenken” heeft gedaan. Wij worden hierop gecontroleerd door de BOA’s, de buitengewoon opsporingsambtenaars van de gemeente. Door deze test te doen, krijg je meer inzicht in de spelregels rondom deze wet en word je je bewust van bepaalde situaties.

Het bestuur en de Barcommissie zouden graag willen dat iedereen van 18 jaar en ouder deze test gaat maken. Het is van groot belang dat de certificaten gehaald worden.

We begrijen dat niet iedereen hierop zit te wachten, maar het valt echt reuze mee!

Op de website http://www.nocnsf.nl/iva is informatie te vinden en kan de test gemaakt worden.

Het invullen is op zich geen grote klus, maar het advisies is om eerst even de tekst en filmpjes te bekijken om vervolgens de test te doen.

De instructie is een heel eenvoudige multiple choice test, waarbij foute antwoorden direct kunnen worden hersteld. Het kost je hooguit 10 minuten. Aan het eind krijg je een certificaat. De bedoeling is dat je dit certificaat ook doorstuurt naar onze barcommissie (in de test is dat het email-adres van de barverantwoordelijke). Je kunt hiervoor het email adres [email protected]  en de naam: Carla de Ruiter invullen.  De barcommissie krijgt dan een afschrift en ik zorg dat deze in een map bij de bar opgeborgen wordt en beschikbaar is wanneer er controle van een BOA komt.

Veel succes bij het maken van de test en mochten er vragen zijn, aarzel niet contact op te nemen.

Met sportieve groet,

De barcommissie                      

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 172 588 700

Tennispark TeHaDo

Heerenlaan 5, 2391 DS HAZERSWOUDE-DORP
CORRESPONDENTIE: POSTBUS 16, 2390 AA HAZERSWOUDE-DORP E-mail ledenadministratie en financiële zaken : [email protected]

KVK-nummer

40445077